Erg goed, in erfgoed
Home > Nieuws

Nieuws

Archeologen ontdekken Romeinse brug in Leidsche Rijn

Archeologen hebben woensdag een Romeinse brug ontdekt in Leidsche Rijn. De brug zou onderdeel zijn geweest van de doorgaande weg op zuidoever van de Rijn, waar vanaf het jaar 40 na Christus een reeks forten de grens van het Romeinse rijk bewaakte. Dat laat de gemeente Utrecht donderdag weten. De brug is aangelegd om de grensweg over een zijriviertje van de Rijn te leiden. Alle zestien eikenhouten brugpijlers zijn bewaard gebleven. De nieuwe opgraving is in Strijkviertel, nabij sportpark Rijnvliet. "Het gaat om een zogenaamde 'paaljukbrug', gedragen door een rooster van vier bij vier palen. Ook de twee landhoofden waar de brug op...

Lees meer

Nieuwe collega!

Sinds vandaag hebben wij een nieuwe collega! Haar naam is Tamara van Dongen en hieronder stelt zij zich kort voor: “Na afronding van mijn opleiding HRM aan Hogeschool Fontys in 2017 en afsluiting van mijn loopbaan binnen de financiële wereld afgelopen september, is het nu de tijd aangebroken om aan de slag te gaan binnen het HR-werkveld. Deze uitdaging heb ik per 1 oktober gevonden bij Vriens Archeo Flex. Ik kijk erg uit naar de werkzaamheden die op mij liggen te wachten. Naast mijn werk reis en dans ik graag en woon ik in Tilburg samen met mijn man en dochter.”

Lees meer

Het ja-woord!

Afgelopen zaterdag is onze collega Nancy van de Ven getrouwd! Wij wensen haar veel geluk en liefde toe! Nu gaat zij genieten van een welverdiende vakantie en is 1 oktober a.s. weer aanwezig op kantoor!    

Lees meer

Archeologen leggen 'Romeinse A1' bloot in Leidsche Rijn

Archeologen hebben in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn een bijna tweeduizend jaar oude weg blootgelegd. Deze 'Romeinse A1' was een belangrijke verkeersader in die tijd. "De weg is van grind en dateert van ongeveer 150 jaar na Christus", zegt archeoloog Herre Wynia. Hij spreekt van een bijzondere vondst. Volledig artikel lezen? Zie: https://bit.ly/2MVjbfG

Lees meer

Afscheid

Afgelopen vrijdag 22 juni hebben we afscheid genomen van deze twee toppers. Susan en Irene zetten hun carriere ergens anders voort. We wensen hen heel veel succes en willen hen bedanken voor alles de afgelopen jaren. We zullen ze missen! 

Lees meer